За нас

За клуба

Тенис клуб „Черно море-Елит” Варна e един от най-старите варненски тенис клубове. Сред състезателите на Клуба се отличават Павлина Стоянова, Цветана Пиронкова, Сесил Каратанчева, Григор Димитров, Тодор Енев, Вигриния Трифонова, Филипа Габровска, Марсел Радев, Юмер Юмеров и много други.

ТК “Черно море-Елит” Варна е сред водещите клубове в развитието и постигането на спортните успехи на Българската Федерация по тенис. Състезатели на Клуба са извоювали десетки шампионски титли, сребърни и бронозови отличия, вземали са участия в Световни и Европейски първенства за жени, юноши и девойки. За периода 1999-2004г. Клубът става 4 пъти отборен шампион на България. Следват успехи в Европа: 5-то място през 2003г., 3-то през 2004г. и Европейски клубен шампион през 2005г., когато в състава на Клуба са Сесил Каратанчева, Цветана Пиронкова, Мария Пенкова и Виргиния Трифонова. През 2005г. старши треньорът на Клуба Огнян Илиев е избран от Българската федерация по тенис за треньор №1, а „Черно море Елит” е обявен за тенис отбор на годината в България. Една от най-успешните години за Клуба е 2007г., когато той отново е определен от Българската федерация по тенис за тенис-клуб №1 на България, а „Черно море-Елит” – за отбор на годината. Тогава „Черно море-Елит” печели титлата от държавното отборно първенство по тенис за мъже, Тодор Енев става шампион на България, а на финала при жените се срещат две състезателки на Клуба – Виргиния Трифонова и Филипа Габровска.

Спортните успехи, отличната клубна база и приятна атмосфера на Тенис клуб „Черно море-Елит” привличат все повче любители и приятели на тениса, медийни и бизнес партньори и гарантират притегателността му като място за спортни и бизнес срещи.