Здраве и Уелнес

Как да направим тенис корта печеливш

Има множество фактори, които силно афектират играта на тенис, както и нейния успешен финал. В тази статия, създадена с много внимание за Вас, ще Ви представим основните модели, начини и стратегически планове, които ще Ви помогнат да направите тенис корта Вашето печелившо място!

Кой играе тенис?

Тенисът е фантастичен спорт, чиято популярност завидно се покачва през изминалите няколко години! В наше време, тенисът е един от спортовете, които се радват на най-голям интерес от страна на хора от всякаква възраст. Има много причини, поради които избираме тениса – желание за движение, за постигане и поддържане на по-здравословен начин на живот или просто интерес за опит на нещо ново, интересно и вълнуващо, каквото е тенисът! Интересът към тениса през годините не се изразява само чрез хората, които прекарват време, тренирайки на тенис корта, но и чрез тези, които следят ожесточено тенис турнири по телевизията.

Знаменити имена като Федерер, Надал и Новак имат огромен принос за повишаване популярността на тениса сред обществото и големия пораждащ се интерес от страна на хората за опит да тренират този спорт. Ако погледнем статистиките, лесно можем да си извадим мащабни изводи, относно отношението на хората по цял свят към тениса! Цифрите говорят сами – около 88 милиона души играят тенис в световен мащаб като съотношението между мъже и жени е почти еднакво. Това се равнява па почти 1.16% от цялата популация в света! Ако се задълбочим още малко, ще забележим, че в Европа има около 25 милиона играчи, в САЩ те са около 18 милиона, а в Китай се наблюдава значителен ръст на интереса на хората към този спорт!

Как да изберем точното място за нашия тенис корт

След като Ви запознахме с основите на тениса като спорт, бихме искали да преминем към една изключително интересна тема, от която сме сигурни, че ще извлечете полезни знания, които да приложите на практика! Как да изберем перфектното място за направата на нашия тенис корт и защо точно локацията е толкова важна? Перфектният вариант за локация на тенис корт със сигурност се състои в това той да се намира в центъра на града или в сърцето на най-големия градски парк. Това би донесло комфорт на клиентите по отношение на множество фактори – транспорт, разходи, спестяване на време. Намирането и закупуване на такъв тип земя обаче се оказва почти непостижима задача в днешно време заради факта, че цената и поддръжката на тази земя се очаква да е с най-висока стойност в целия град.

Като добра алтернатива можем да Ви предложим закупуването на земя, която се намира на не много отдалечено място, но чиято стойност е значително по-ниска. В този случай обаче следва да направите максимално опити за привличане на повече клиенти и следователно покачване популярността на Вашия тенис корт. Това може да се осъществи чрез няколко начина за осигуряване на най-високо ниво на комфорт на клиентите Ви – безплатно паркинг място, допълнителни екстри, както и перфектно обслужване от страна на персонала. Тези и много други фактори ще се превърнат с времето в причини за клиентите да посетят Вашия тенис корт отново, и отново!

Как да привлечем играчи?

Задачата за привличане на клиенти към Вашия тенис корт се оказва една от най-сложните за изпълнение, именно защото изисква знания и умения от множество различни сфери! Когато правите първите си опити за привличане на клиентела, е добре да вземете под внимание следните фактори. Първо, тенисът е спорт, който се играе най-често от хората, които са част от по-висшата класа на обществото и разполагат с по-големи финансови възможности. Следователно, този тип хора биха изисквали от Вас най-доброто възможно обслужване, както и допълнителни екстри като място за релакс след игра например. За много хора това е любимо време, в което могат да се отпуснат, да си починат и да се насладят на приятната атмосфера, като много често взимат и децата си със себе си, за да прекарат качествено семейно време заедно.

Изключително важно е да създадем регулярна клиентела, а не да чакаме на случайни минувачи като за тази сложна задача се изисква силна маркетингова стратегия! Привличането на постоянна група от хора, които да посещават често Вашия тенис корт и постепенно да се превърнат в лоялни играчи се постига с много постоянен труд и усилия. Специални промоции за лоялните клиенти, ползването на преференции, организирането на интересни събития, както и състезания са ключови начини за привличане на играчи. Грижейки се за поддържането на най-високо ниво на удобство и ангажираност на Вашите играчи, Вие им давате причини да се превърнат във Ваши редовни, верни клиенти, които да Ви доведат още повече играчи, поради собственото си удовлетворение от цялостното си изживяване на тенис корта!

Извод

В заключение на тази статия, създадена с много внимание, бихме искали да кажем, че инвестирането в тенис кортове бива потенциално видяно като изключително доходно, но и много рисковано, поради всички фактори, които изредихме по-горе в статията. Можем да обобщим, че компетентното създаване на маркетингова стратегия, както и висококачественото управление на такъв тип съоръжение са двата ключови фактора за постигането на траен успех!

Back to top button
ajax-loader